Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Баварска гарнитура: Картофено пюре с майонеза

За вурстчета, наденички и бира

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Изстудете бирата, изпечете наденичките и се насладете на тази отлична гарнитура от картофи, майонеза и топящ се кашкавал. Ето и рецептата.

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 100 г краве масло
  • 150 мл прясно мляко
  • 200 г майонеза
  • 100 г кашкавал, настърган
  • 1/2 ч.л. млян кимион
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 с.л. горчица

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се белят и се нарязват на големи кубчета, които се посоляват и се заливат със студена вода. Тенджерата се слага на силен огън и когато водата заври, котлонът се намалява до умерена степен. След 20 мин. се изключва и картофите се отцеждат.
  2. Връщат се в същата тенджера, която първо трябва да бъде добре подсушена с кухненска хартия. Съдът се слага на слаб огън, за да загрее и картофите малко да поизсъхнат. Необходими са минута-две.
  3. В една касеролка се слага маслото и се оставя на не много силна степен да се разтопи.
  4. Картофите се намачкват добре и върху тях се посипва настърганият кашкавал.
  5. Ястието се залива с кравето масло, а в същата касерола се стопля прясното мляко, без да завира.
  6. Излива се при останалите продукти и всичко се разбърква.
  7. Накрая се добавят майонезата, предварително разбъркана с 1/2 с.л. горчица, кимиона и 1 с.л. лимонов сок. Пюрето се размесва много хубаво.
  8. Сервира се горещо като гарнитура към вурстчета, наденички или печено месо. Поднасят се и кисели краставички.

Да ви е сладко!

Купете тенджери

Не правете компромиси с качеството на храната, нито пък със здравето си. Използвайте само висококачествени тенджери

Дайте оценка:

Тагове: краве масло картофи прясно мляко майонеза кашкавал кимион