Изстудете бирата, изпечете наденичките и се насладете на тази отлична гарнитура от картофи, майонеза и топящ се кашкавал. Ето и рецептата.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 1 ч.л. сол
- 100 г краве масло
- 150 мл прясно мляко
- 200 г майонеза
- 100 г кашкавал, настърган
- 1/2 ч.л. млян кимион
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
- Картофите се белят и се нарязват на големи кубчета, които се посоляват и се заливат със студена вода. Тенджерата се слага на силен огън и когато водата заври, котлонът се намалява до умерена степен. След 20 мин. се изключва и картофите се отцеждат.
- Връщат се в същата тенджера, която първо трябва да бъде добре подсушена с кухненска хартия. Съдът се слага на слаб огън, за да загрее и картофите малко да поизсъхнат. Необходими са минута-две.
- В една касеролка се слага маслото и се оставя на не много силна степен да се разтопи.
- Картофите се намачкват добре и върху тях се посипва настърганият кашкавал.
- Ястието се залива с кравето масло, а в същата касерола се стопля прясното мляко, без да завира.
- Излива се при останалите продукти и всичко се разбърква.
- Накрая се добавят майонезата, предварително разбъркана с 1/2 с.л. горчица, кимиона и 1 с.л. лимонов сок. Пюрето се размесва много хубаво.
- Сервира се горещо като гарнитура към вурстчета, наденички или печено месо. Поднасят се и кисели краставички.
Да ви е сладко!