Необходими продукти:
- 10-12 червени чушки (може и смесени - червени, жълти, оранжеви)
- 4-5 скилидки чесън
- 2-3 с.л. нарязан пресен копър
- 4 с.л. зехтин или олио
- 1-2 с.л. оцет (винен или ябълков)
- ½ ч.л. сол (или на вкус)
Начин на приготвяне:
- Измийте и подсушете чушките. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и ги изпечете на 220°C за около 25-30 минути, като ги обръщате периодично, докато кожата им се напука и почернее на места. Може да използвате и грил тиган, скара или пещ.
- След като са готови, веднага ги сложете в тенджера с капак или в плътно затворена купа с капак (може и найлонов плик), за да се задушат за 10-15 минути. Това ще улесни беленето. След това внимателно ги обелете, като оставите дръжките цели.
- Обелете чесъна и го нарежете на тънки филийки или го счукайте леко. В купа смесете зехтина (или олиото), оцета, солта, нарязания копър и чесъна. Разбъркайте добре.
- Подредете обелените чушки в широка чиния или плитък съд. Полейте ги обилно с приготвената заливка. Ако желаете, поръсете с малко черен пипер или люспи от люта чушка.
- Оставете чушките да престоят поне 30 минути, за да се смесят ароматите добре.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО