Необходими продукти:
- Готово тесто за пица
- Брашно
- Доматено пюре с босилек
- 10-15 чери доматчета, на половинки
- 2 кисели краставички, на колелца
- 5-6 печурки, на шайби
- 15 листа пресен босилек
- 1 ч.л. сушен риган
- Моцарела за пица
- Настърган пармезан
- Черен пипер
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Набрашнете една тавичка и разстелете тестото. Набрашнете и него и го поръсете с малко зехтин.
- Наситнете 5 листа от пресния босилек и ги разбъркайте добре с доматеното пюре. Намажете блата за пица равномерно и обилно.
- Отгоре наредете нарязаните на едро парчета моцарела.
- Разрежете чери доматите на половинки и ги подредете върху пицата. Добавете резените кисели краставички и гъби. Полейте с тънка струйка зехтин и поръсете с малко черен пипер и сушен риган.
- Печете пицата "Маргарита" в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтопяване на пармезана. Внимавайте да няма загорели продукти.
- 5 мин. преди готовност извадете пицата от фурната и поръсете с настъргания пармезан. Печете още малко до разтопяването му.
- Поднесете пицата гореща, гарнирана с останалите листа от пресен босилек и още няколко капки зехтин.