Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

"Маргарита" по капитански

Любимата пица, но малко по-така

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Готово тесто за пица
  • Брашно
  • Доматено пюре с босилек
  • 10-15 чери доматчета, на половинки
  • 2 кисели краставички, на колелца
  • 5-6 печурки, на шайби
  • 15 листа пресен босилек
  • 1 ч.л. сушен риган
  • Моцарела за пица
  • Настърган пармезан
  • Черен пипер
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Набрашнете една тавичка и разстелете тестото. Набрашнете и него и го поръсете с малко зехтин.
  2. Наситнете 5 листа от пресния босилек и ги разбъркайте добре с доматеното пюре. Намажете блата за пица равномерно и обилно.
  3. Отгоре наредете нарязаните на едро парчета моцарела.
  4. Разрежете чери доматите на половинки и ги подредете върху пицата. Добавете резените кисели краставички и гъби. Полейте с тънка струйка зехтин и поръсете с малко черен пипер и сушен риган.
  5. Печете пицата "Маргарита" в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтопяване на пармезана. Внимавайте да няма загорели продукти.
  6. 5 мин. преди готовност извадете пицата от фурната и поръсете с настъргания пармезан. Печете още малко до разтопяването му.
  7. Поднесете пицата гореща, гарнирана с останалите листа от пресен босилек и още няколко капки зехтин.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер чери домати риган кисели краставички моцарела пресен босилек пармезан печурки брашно тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче