Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За пица: Как да си приготвим тесто казарече

То става все по-популярно и предпочитано


Домашно приготвеното тесто казарече придава на всяка хапка от пицата уникален вкус. То е хрупкаво отвън, плътно отвътре и се приготвя със смес от брашна. Вижте как.

Необходими продукти:

  • 500 г брашно смес - пълнозърнесто, бяло и пшеничен грис
  • 320 мл топла вода
  • 1 пакетче суха мая (7 г) или 20 г прясна мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Нека видим и кои са стъпките за приготвяне.

Активиране на маята:

  • Ако използвате прясна мая, разтворете я в малко топла вода заедно със захарта и оставете сместа да престои около 10 мин., докато стане на мехурчета.
  • Ако използвате суха мая, просто я добавете директно към брашното.

Смесване на съставките:

  • В голяма купа смесете сместа от брашна и солта. Направете кладенче в средата и добавете активираната мая (ако използвате прясна мая), захарта и зехтина.
  • Постепенно добавяйте топлата вода, като бъркате с дървена лъжица или ръце, докато се образува меко и гладко тесто.

Месене на тестото:

  • Прехвърлете го върху набрашнена повърхност и месете около 10-15 минути, докато стане гладко и еластично. То трябва да бъде меко, но не лепкаво.

Втасване:

  • Поставете тестото в намазнена купа, покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса на топло място за минимум 48 часа.

Оформяне на пицата:

  • След като тестото е втасало, го разделете на две части. Разточете всяка част в кръгла форма.

Печене:

  • Загрейте фурната на 220°.
  • Прехвърлете оформеното тесто върху плоска тава, която можете малко да набрашните или да покриете с хартия за печене. Намажете с домати и подредете отгоре желаните продукти. Печете пицата за около 8-10 минути, докато кората стане златиста и хрупкава.

Още съвети:

  • Използвайте качествени съставки, за да имате най-добрите резултати.
  • Не прекалявайте с месенето на тестото, за да избегнете получаването на твърда кора.
  • Оставете го да втаса достатъчно дълго време, за да се освободят вкусовете му.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пица картофи бяла захар прясна мая суха мая доматено пюре вода моцарела грис пълнозърнесто брашно салам брашно тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче