Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

"Натъркани филийки": Идеални за топлите дни

Подходящи са за похапване така, или като гарнитура

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филийки бял хляб
  • 2 домата, на половинки
  • 2 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната да загрее на 200 градуса и пуснете режим "грил", ако тя разполага с такъв.
  2. Отрежете 4 филийки бял хляб и ги запечете в тавичка, докато станат леко хрупкави, но без да загарят. Можете да използвате и тостер.
  3. Натрийте всяка филийка обилно с чесън.
  4. Разрежете доматите на две и със всяка половинка натъркайте филийките от горната страна, така че сърцевината на домата да попие в хляба възможно най-обилно.
  5. Посолете и полейте със зехтин. Сервирайте ги с хамон, прошуто или друг тънко нарязан вид колбас.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче