Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Италианска салата с боб и извара

Ще си оближете пръстите с тази свежа рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
3’ Подготовка
7’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г боб от консерва, отцеден
  • 100 г рукола
  • 200 г извара
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 лимон
  • 2 скилидки чесън, на едро
  • Зехтин
  • 1 малка глава червен лук, настърган
  • 5-6 резена ябълка (по желание)
  • Зрънца от нар, за украса (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Измийте боба от консервата под течаща студена вода и го отцедете.
  2. Смесете го с настъргания лук, руколата, чесъна, 2 с.л. зехтин, сока от един лимон и изварата. Добавете резените ябълка и разбъркайте. Украсете със зрънцата от нар.
  3. Овкусете салатата със сол и черен пипер и я оставете за няколко минути в хладилника. Сервирайте с чаша розе.

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер рукола червен лук ябълки лимонов сок боб извара нар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче