Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусни сосове за печена риба

Превърнете любимите си рибни специалитети в нещо незабравимо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Печената риба е много вкусен и здравословен избор за семейното меню. Доста домакинства обаче подценяват силата на различните сосове или дресинги, с които можем да превърнем този вид специалитет в нещо незабравимо. Ето няколко предложения, с които ще впечатлите всички на масата.

Лимонов сос

Той е класически избор за печената риба. Придава свежест и лекота на ястието. За приготвянето му смесете прясно изцеден лимонов сок с малко зехтин, сол и черен пипер. Можете да добавите и ситно нарязан пресен магданоз или копър.

Сос "Тартар"

Сосът "Тартар" е кремообразен и им богат вкус. Основните съставки включват майонеза, кисели краставички, каперси, лук и магданоз. Тази комбинация от сладко и кисело прекрасно се съчетава с бяла риба като треска или хек.

Песто сос

Пестото също е отличен избор за печена риба. Пригответе го от пресен босилек, чесън, кедрови ядки, пармезан и зехтин.

Чеснов сос

Идеален е за любителите на по-силни вкусови усещания. Смесете пресован чесън със зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер. Добавете малко магданоз за цвят и свежест. Сосът е перфектен за риби като лаврак или пъстърва.

Сос холандез

Прави се от разтопено краве масло, жълтъци и лимонов сок. Той придава лукс и елегантност на всяка печена риба. Подходящ е за сьомга.

Соев сос с джинджифил

Смесете соев сос с настърган пресен джинджифил, малко мед и сусамово масло. Този сос добавя екзотичен вкус и е подходящ за риби като скумрия или риба тон.

Доматен сос

Домашният доматен сос е универсален и е винаги добър избор за овкусяване на печени риби. Пригответе го от свежи домати, чесън, лук, босилек и зехтин. Използвайте го, когато приготвяте ципура или костур.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин краве масло чесън черен пипер лаврак пъстърва магданоз копър ципура майонеза кисели краставички лимонов сок пушена сьомга босилек пармезан кедрови ядки каперси кромид лук сос тартар жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче