Необходими продукти:
- 4 филета сьомга, с кожата
- Краве масло
- Сол и черен пипер
- Бял сусам
- Зехтин
- Чери домати, 1 клонче
- Микс зелени салати, 200 г
- 4 скилидки чесън
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Загрейте добре един тиган на силен огън и измийте филетата от сьомга. Овкусете ги със зехтин, сол и черен пипер.
- Изпържете ги едно по едно с малко зехтин в тигана, като ги слагате с кожата надолу. Преди да обърнете всяко филе, добавете 1 ч.л. краве масло в тигана, както и скилидка чесън, без да я белите.
- Обърнете месото и поръсете с още сол и черен пипер.
- Сервирайте в две плоски чинии, с по две филета във всяко. Поръсете рибата със сусам и добавете гарнитура от зелени салати и чери домати.
ИЗБРАНО