Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сьомга със сусамови семена

Вкусна и елементарна рецепта със свежа гарнитура

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
3’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филета сьомга, с кожата
  • Краве масло
  • Сол и черен пипер
  • Бял сусам
  • Зехтин
  • Чери домати, 1 клонче
  • Микс зелени салати, 200 г
  • 4 скилидки чесън

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте добре един тиган на силен огън и измийте филетата от сьомга. Овкусете ги със зехтин, сол и черен пипер.
  2. Изпържете ги едно по едно с малко зехтин в тигана, като ги слагате с кожата надолу. Преди да обърнете всяко филе, добавете 1 ч.л. краве масло в тигана, както и скилидка чесън, без да я белите.
  3. Обърнете месото и поръсете с още сол и черен пипер.
  4. Сервирайте в две плоски чинии, с по две филета във всяко. Поръсете рибата със сусам и добавете гарнитура от зелени салати и чери домати.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер чери домати салата сусам сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче