Необходими продукти:
- 200 г цедено кисело мляко
- 1 с.л. зехтин (по желание)
- 1 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
- 1 малка скилидка чесън, ситно настъргана
- 1 с.л. ситно нарязан пресен копър
- 1 с.л. нарязан пресен магданоз
- 1 ч.л. пресен див лук (или зелен лук)
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете цеденото кисело мляко със зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре до гладка смес.
- Прибавете чесъна и ситно нарязаните пресни зелени подправки - копър, магданоз и див лук. Разбъркайте внимателно.
- Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Ако желаете по-интензивен вкус, оставете дресинга в хладилник за 15-30 минути, за да се смесят ароматите.
Използвайте като дресинг за зелени салати, картофена салата или като свеж дип към печен зеленчук, крекери или пилешко месо.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО