Необходими продукти:
- 200 г цедено кисело мляко
- 1 с.л. зехтин (по желание)
- 1 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
- 1 малка скилидка чесън, ситно настъргана
- 1 с.л. ситно нарязан пресен копър
- 1 с.л. нарязан пресен магданоз
- 1 ч.л. пресен див лук (или зелен лук)
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете цеденото кисело мляко със зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре до гладка смес.
- Прибавете чесъна и ситно нарязаните пресни зелени подправки - копър, магданоз и див лук. Разбъркайте внимателно.
- Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Ако желаете по-интензивен вкус, оставете дресинга в хладилник за 15-30 минути, за да се смесят ароматите.
Използвайте като дресинг за зелени салати, картофена салата или като свеж дип към печен зеленчук, крекери или пилешко месо.