Необходими продукти:
- 1/2 глава кромид лук
- 6 яйца
- Олио
- 2-3 скилидки чесън, пресовани
- Сушен риган на вкус
- 1/4 лайм
- 1 авокадо
- Листа от пресен кориандър, наситнен
- 3 тортила питки
- 200 г червен фасул от консерва, отцеден
- 1 сушена люта чушка
- 200 г домати от консерва
- Чили на вкус
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Чесънът се пресова, лукът се нарязва на тънки ивици, а сушената люта чушка се почиства от семките и се наситнява.
- Лукът се запържва до златисто в малко олио на дъното на добре загрят тиган, а след това се добавят чесънът, риганът и чили подправката.
- Всичко се разбърква и се добавят смлените домати от консерва, малко сол, черен пиппер и сокът от 1/4 лайм. Огънят се намаля и всичко се задушава за 10 мин.
- Всички тези зеленчуци се минават през блендер до получаване на еднородна смес.
- Питките се претоплят в малко олио за по 15 секунди на страна и се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- В същия тиган се изпържват яйцата. Слагат се две по две и се правят "на очи", като по оригиналната рецепта жълтъците трябва да останат леко рохки.
- Отстрани или в друг тиган се запържва отцедения боб.
- Във всяка чиния се поставят 2 яйца, които се поливат със зеленчуковата смес и върху нея се слага малко от боба. Порциите се украсяват с резени авокадо и се поръсват с наситнения кориандър.