Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По египетски: Бамя с къри

Не пропускайте да си приготвите тази толкова лесна, лека и питателна гозба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 2 малки люти чушлета
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 400 г кокосово мляко
  • 2 с.л. къри
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 700 г бамя, замразена
  • Басмати ориз, сварен за гарнитура
  • Наситнени листа от пресен кориандър

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте един тиган на силен огън и излейте вътре зехтина.
  2. Наситнете лука и го сотирайте в мазнината за 2 мин.
  3. Повторете същото с лютите чушлета и чесъна.
  4. Време е да добавите кокосовото мляко, кърито, солта, черния пипер и бамята. Разбъркайте продуктите добре.
  5. Затворете тигана с капак, намалете огъня и оставете гозбата да къкри за около 20 мин.
  6. Сервирайте всяка порция върху подложка от сварен ориз басмати и поръсете с пресен кориандър.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер кориандър къри люти чушки ориз кокосово мляко кромид лук бамя

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче