Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава кромид лук
- 2 малки люти чушлета
- 1 скилидка чесън, пресована
- 400 г кокосово мляко
- 2 с.л. къри
- Сол и черен пипер на вкус
- 700 г бамя, замразена
- Басмати ориз, сварен за гарнитура
- Наситнени листа от пресен кориандър
Начин на приготвяне:
- Загрейте един тиган на силен огън и излейте вътре зехтина.
- Наситнете лука и го сотирайте в мазнината за 2 мин.
- Повторете същото с лютите чушлета и чесъна.
- Време е да добавите кокосовото мляко, кърито, солта, черния пипер и бамята. Разбъркайте продуктите добре.
- Затворете тигана с капак, намалете огъня и оставете гозбата да къкри за около 20 мин.
- Сервирайте всяка порция върху подложка от сварен ориз басмати и поръсете с пресен кориандър.