Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешка супа с тиква

Изпробвайте тази вкусна разновидност на класическата рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
50’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г пилешки гърди, на малки кубчета
  • 2 стръка праз, само бялата част
  • 1 морков
  • 200 г тиква
  • 3 с.л. готварска сметана
  • 200 мл прясно мляко
  • Зехтин
  • Краве масло
  • Магданоз
  • Сол и черен пипер
  • Червен пипер
  • 1 с.л. барбекю сос
  • 1 с.л. куркума
  • 1 ч.л. девисил
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 с.л. краве масло
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 жълтък
  • Сокът от 1/2 лимон

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Празът се наситнява и се запържва за 3 мин. в малко зехтин на дъното на добре загрят тиган.
  2. През това време тиквата и морковът се нарязват на едро и се минават през чопър. Добавят се към праз лука и всичко се запържва за още 3 мин.
  3. Добавя се 1 с.л. червен пипер, както и барбекю сосът. Продуктите се разбъркват и се прибавя готварската сметана, предварително разбита с прясното мляко. Течността се оставя да закъкри. Всичко се прехвърля в тенджера, а тиганът се измива и подсушава, след което се връща на котлона.
  4. Парченцата пиле се запържват добре от всички страни и се изсипват при останалите продукти от тенджерата, която се слага на умерен огън. Налива се половин литър топла вода и супата се оставя да покъкри на слаб огън за 30 мин.
  5. В малка тенджерка се разтопява маслото на умерена температура. В купа се смесват 1 жълтък с киселото мляко, малко зехтин, сол, черен пипер и лимоновият сок. Изсипват се при маслото и сместа се бърка периодично, докато започнат да се образуват балончета. Застройката се излива на тънка струйка в супата и огънят се намаля.
  6. Добавят се подправките, както и наситнения магданоз. Гозбата се разбърква и се сервира гореща с препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен пипер девисил моркови магданоз праз пилешко тиква прясно мляко кисело мляко готварска сметана лимонов сок сос барбекю кимион куркума жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче