Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени печени чушки по калугерски

Ястието се консумира студено и е чудесно мезе за летните жеги

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Рецептата е подходяща за всички сезони, но е най-вкусна през лятото, защото ястието се сервира студено и е отлично, както за мезе към някое изстудено питие, така и за основно ястие.

Необходими продукти:

  • 10 червени чушки, изпечени, обелени и охладени
  • 400 г саламурено краве сирене, натрошено
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • Черен пипер
  • 1 голяма тиквичка
  • 1/2 връзка магданоз, без дръжките, наситнен
  • Зехтин
  • Оцет

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. Чушките се изпичат и се обелват. Оставят се в хладилник, докато се приготвя пълнката.
  2. В купа се натрошава сиренето.
  3. Тиквичката се обелва и се нарязва на ситни кубчета. Прибавя се в купата и двете съставки се разбъркват.
  4. Добавят се още чесъна, наситнения магданоз, 2 с.л. зехтин, както и смления черен пипер.
  5. Всички тези продукти се разбъркват добре с вилица и с получената смес внимателно се напълват чушките. Поливат се с малко оцет, още черен пипер и се украсяват със стръкчета магданоз или друга прясна зелена подправка.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче