Необходими продукти:
- 4 питки лахмаджун
- 300 г телешка кайма
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. сол
- Черен пипер, на око
- 4 с.л. майонеза
- Магданоз, наситнен
- Зехтин
- Краве масло
- 8 чери домата, разполовени
- Маруля, на лентички
- Резени лимон, за украса
Начин на приготвяне:
- Загрейте добре един тиган на умерено силен огън.
- Вземете дълбока купа и смесете каймата с кимиона, черния пипер, солта, чесъна на прах и малко зехтин.
- Разделете я на 4 равни части и размажете всяка от едната страна на питките лахмаджун.
- Запържете една питка с каймата надолу в тигана. Върху горната страна сложете една малка бучка краве масло.
- Обърнете лахмаджуна с каймата нагоре и запържете обратната страна за 1-2 мин.
- Отстранете го от тигана в чиния или върху дървена дъска. Намажете запърженото месо с малко майонеза, гарнирайте с чери доматите, марулята, наситнения магданоз, малко черен пипер и няколко капки зехтин.
- Повторете процеса и с останалите гироси.
- Сервирайте с резени лимон за украса.