Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи гироси в лахмаджун

Стават за минути и са много сочни и вкусни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 питки лахмаджун
  • 300 г телешка кайма
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • Черен пипер, на око
  • 4 с.л. майонеза
  • Магданоз, наситнен
  • Зехтин
  • Краве масло
  • 8 чери домата, разполовени
  • Маруля, на лентички
  • Резени лимон, за украса

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте добре един тиган на умерено силен огън.
  2. Вземете дълбока купа и смесете каймата с кимиона, черния пипер, солта, чесъна на прах и малко зехтин.
  3. Разделете я на 4 равни части и размажете всяка от едната страна на питките лахмаджун.
  4. Запържете една питка с каймата надолу в тигана. Върху горната страна сложете една малка бучка краве масло.
  5. Обърнете лахмаджуна с каймата нагоре и запържете обратната страна за 1-2 мин.
  6. Отстранете го от тигана в чиния или върху дървена дъска. Намажете запърженото месо с малко майонеза, гарнирайте с чери доматите, марулята, наситнения магданоз, малко черен пипер и няколко капки зехтин.
  7. Повторете процеса и с останалите гироси.
  8. Сервирайте с резени лимон за украса.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер маруля чери домати магданоз телешка кайма лимон майонеза кимион тортила питки чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче