Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гироси с риба тон

Доста по-лекият вариант на традиционния гръцки специалитет

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 питки за гиро
  • 2 с.л. сос тартар
  • 1/2 домат
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1 с.л. риган
  • Риба тон в растително масло, от консерва
  • Листа зелена салата

Начин на приготвяне:

  1. Поставете питките върху плота.
  2. Разпределете между тях соса тартар и го намажете по цялата им повърхност.
  3. Нарежете домата и лука на филийки и ги разпределете между питките. Добавете им и листата от зелена салата. Добавете ригана.
  4. Загрейте един тиган на среден огън. Добавете рибата тон и я запържете за 2-3 минути, докато стане златисто кафява и хрупкава. Прехвърлете я върху питките, увийте ги с хартия за печене и сервирайте.

 

Дайте оценка:

Тагове: маруля домати питка риган айсберг риба тон кромид лук сос тартар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче