Бананите са любим плод на милиони хора по света и уж много лесно се белят, но нейсе, както се казва в някои краища на България... Спрете да си починете на една пейка в парка и само гледайте борбата на минувачите с тази "тежка" задача.
Повечето хора го белят по този начин:
Обаче ако си пуснем кой да е канал като Nat Geo или Animal Planet, необходимо е само да изчакаме първото предаване, документиращо безгрижния и охолен маймунски живот. Няма как да не видим процеса на похапване на банани от тези интересни животни, от които уж сме произлезли. Та, в този ред на мисли, нека се вслушаме и вгледаме в съветите на своите "деди". Те много добре знаят по-лесния начин, а именно, ето така:
Накратко, доста по-лесно е да обелим банан, ако хванем дръжката му и леко я прекършим. Оттам вече е фасулска работа. Повечето домакинства обаче хващат другия край на плода, което усложнява нещата и често води до риск от смачкване и разкашкване на сърцевината. Освен това, по този начин човек се и цапа повече.
Но стига с маймунджулъците. Ето няколко чудесни съвети и идеи, свързани с главния герой на тази статия, бананът: