Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с пъпеш, диня, скариди и рукола

Неочаквано добра и свежа комбинация

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 10 тигрови скариди
  • 100 г рукола
  • 3 с.л. мед
  • Сол и черен пипер
  • 1 с.л. наситнен копър
  • Зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 200 г диня, на кубчетата
  • 200 г пъпеш, на кубчета

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Руколата се поставя в купа и се накисва с много студена вода. Слагат се и няколко кубчета лед. Оставя се да преседи 10 мин.
  2. Скаридите се обелват и месото се овкусява с копъра, малко зехтин и сол.
  3. В купичка се прави дресинг от 4-5 с.л. зехтин, към който се добавят медът, балсамовият оцет и щипка сол.
  4. В добре загрят тиган с малко мазнина на дъното се запържват скаридите за около 1 минута, след което се обръщат и се запържват от другата страна.
  5. Руколата се отцежда от водата, без да се изстисква. Поставя се в плоска чиния, а отгоре се подреждат парчетата плодове, скаридите и всичко се залива с дресинга. Салатата се поръсва с малко млян черен пипер.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер рукола пресен копър мед балсамов оцет скариди диня пъпеш

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче