Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три вида печен суджук за Нова година

Любимият деликатес крие неподозирани качества

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Новогодишната трапеза в България е богата палитра от вкусни и ароматни ястия, които събират семейството и приятелите около масата. Един от традиционните деликатеси, с който можем да я разнообразим, е печеният суджук. Нека видим няколко оригинални начина, по които можем да си го приготвим.

Класически печен суджук

Той е любим на повечето от нас заради своята простота и автентичен вкус. За приготвянето му се използва качествен домашен или купешки суджук, който се пече във фурна до златисто-кафяв цвят. Може да бъде сервиран самостоятелно или нарязан на парчета като за мезе. Подходящи напитки са вайс или тъмна бира, както и червените вина.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Печен суджук с мед и горчица

За почитателите на сладко-пикантния вкус, този вариант е истински празник за сетивата. Суджукът се намазва с мед и горчица преди печене, което му придава уникален и изискан вкус. Медът се карамелизира по време на печенето,което води до получаването на хрупкава коричка, докато пък горчицата добавя пикантност и дълбочина на вкуса. По желание може да се добави и барбекю сос за малко по-опушен аромат.

Печен суджук с билки и вино

Тук суджукът се маринова предварително в смес от червено вино, зехтин, розмарин, мащерка и чесън, като се надупчва внимателно на няколко места с неизползвана клечка за зъби. След това се пече бавно във фурната, за да поеме всички аромати и вкусове. Този начин на приготвяне подчертава естествения вкус на суджука и го прави още по-вкусен и привлекателен.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън розмарин мащерка горчица бира червено вино наденица печене мед сос барбекю

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче