Пошираните яйца са едно истинско бижу в кулинарията, което добавя нотка елегантност и изтънченост към различните видове ястия. Неотдавна ви запознахме с най-популярните начини, по които можем да ги използваме в кухнята. Ето още няколко идеи за други вкусни комбинации с този деликатес.
Тост с поширани яйца
Класическият авокадо тост става съвсем по-различен и вкусен по този начин. Кремообразното авокадо върху хрупкав пълнозърнест хляб е идеалната основа за нежното поширано яйце, което при разрязване освобождава жълтъка. Поръсете сандвича с малко сол, черен пипер и пресен копър.
Салата от спанак с бекон
Тя комбинира здравословните качества на спанака с богатите аромати на пошираните яйца и хрупкавия препечен бекон. Добавете резенчета чери домати и червен лук. Направете дресинг от дижонска горчица и мед, за да постигнете един леко сладък и пикантен вкус.
Рамен с поширани яйца
Добавете азиатски щрих във вашето меню. Пошираните яйца придават кремообразност и дълбочина на това предястие, съчетавайки се прекрасно с ароматния бульон и останалите съставки. Можете да добавите бамбук, водорасли и наситнен зелен лук.
Картофено пюре
Кремообразното картофено пюре става още по-вкусно с добавянето на поширани яйца. Разбийте картофите с масло, прясно мляко и подправки по ваш избор, след което поставете пошираните яйца отгоре. Поръсете с прясно смлян черен пипер и наситнен пресен магданоз.
Бурито с гуакамоле
За любителите на мексиканската кухня, буритото с поширани яйца и гуакамоле е истинско удоволствие за сетивата. Добавете боб, ориз, салса и гуакамоле. Това ястие, хит на уличната храна, е идеално за закуска, обяд или вечеря.
Спагети "Карбонара"
Традиционната паста "Карбонара" получава съвсем нов облик с тази рецепта. Смесете сварената и отцедена паста с настърган пармезан, черен пипер и поширани яйца и да знаете, че по този начин ще изненадате гостите и близките доста приятно.