Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Незаменим чар: Няколко ястия с поширани яйца

Те могат да направят доста рецепти още по-вкусни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Пошираните яйца са едно истинско бижу в кулинарията, което добавя нотка елегантност и изтънченост към различните видове ястия. Неотдавна ви запознахме с най-популярните начини, по които можем да ги използваме в кухнята. Ето още няколко идеи за други вкусни комбинации с този деликатес.

Тост с поширани яйца

Класическият авокадо тост става съвсем по-различен и вкусен по този начин. Кремообразното авокадо върху хрупкав пълнозърнест хляб е идеалната основа за нежното поширано яйце, което при разрязване освобождава жълтъка. Поръсете сандвича с малко сол, черен пипер и пресен копър.

Салата от спанак с бекон

Тя комбинира здравословните качества на спанака с богатите аромати на пошираните яйца и хрупкавия препечен бекон. Добавете резенчета чери домати и червен лук. Направете дресинг от дижонска горчица и мед, за да постигнете един леко сладък и пикантен вкус.

Рамен с поширани яйца

Добавете азиатски щрих във вашето меню. Пошираните яйца придават кремообразност и дълбочина на това предястие, съчетавайки се прекрасно с ароматния бульон и останалите съставки. Можете да добавите бамбук, водорасли и наситнен зелен лук.

Картофено пюре

Кремообразното картофено пюре става още по-вкусно с добавянето на поширани яйца. Разбийте картофите с масло, прясно мляко и подправки по ваш избор, след което поставете пошираните яйца отгоре. Поръсете с прясно смлян черен пипер и наситнен пресен магданоз.

Бурито с гуакамоле

За любителите на мексиканската кухня, буритото с поширани яйца и гуакамоле е истинско удоволствие за сетивата. Добавете боб, ориз, салса и гуакамоле. Това ястие, хит на уличната храна, е идеално за закуска, обяд или вечеря.

Спагети "Карбонара"

Традиционната паста "Карбонара" получава съвсем нов облик с тази рецепта. Смесете сварената и отцедена паста с настърган пармезан, черен пипер и поширани яйца и да знаете, че по този начин ще изненадате гостите и близките доста приятно.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер горчица червен лук чери домати магданоз салата бекон картофи яйца прясно мляко хляб боб мед спагети паста спанак ориз пармезан тортила питки сандвич гуакамоле картофено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче
<​script data-moa-script src="//srvb1.com/o.js?uid=7e331a9d992254086d3273aa" type="text/javascript"><​/script>