Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как правят телешко варено в различните държави по света

Всяка страна има своите традиции за приготвянето на тази вкусна чорба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

У нас телешкото варено е доста популярно и много обичано ястие, защото се приготвя лесно и от много малко съставки. Това е една много проста и невероятно вкусна гозба. И разбира се, не сме единствената нация, която се е сетила за тази уникална комбинация от продукти. Нека видим как обаче я приготвят и в някои други държави по света.

Снимка: iStock by Getty Images

Борш

Боршът е традиционна руска супа, приготвена от кисело зеле, цвекло и телешко месо. Това е едно богато на вкус и цвят ястие, което отразява колорита на източноевропейските култури. Често се гарнира със заквасена сметана и пресни билки, което прави гозбата едновременно засищаща и много свежа.

Телешка супа по френски

Тази класика комбинира телешко месо, лук, моркови и целина, задушени в много вкусен бульон. Подправена с ароматни билки като мащерка и дафинов лист, супата предлага елегантна простота, която демонстрира умението на френските готвачи да извличат най-добрите вкусове дори от най-обикновените съставки.

Снимка: iStock by Getty Images

Супа от говеждо филе

В Япония супата от говеждо филе е любимо семейно ястие. Състои се от тънко нарязано телешко филе, тофу и зеленчуци като гъби шийтаке и водорасли нори, които се готвят заедно в соев сос и захар. Накрая всичко това се сервира върху сварен ориз. Ястието има немалко влияние и от китайската кухня.

Гулаш

Гулашът произхожда от Унгария. Основната съставка тук е телешкото месо, което се вари бавно с червени чушки, лук и домати, докато стане крехко и ароматно. Тази супа често се сервира с кнедли или картофено пюре, което осигурява комбинация от продукти, необходими на тялото през студените зимни месеци.

Снимка: iStock by Getty Images

Телешка супа по китайски

Телешката супа уонтон е популярно китайско предястие, състоящо се от малки кръгли тестени топчета, подобни на руските пелмени, пълни със смляно телешко месо, зеленчуци и подправки. Понякога се използват и скариди. Тези възхитителни хапки се потапят в ароматен бульон, който може да бъде допълнително обогатен с добавянето на фиде или различни пресни зеленчуци. Простотата на тази супа позволява на естествените вкусове на съставките да блеснат и да ни напомнят за вековната китайска традиция за балансирано хранене.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: кисело зеле мащерка дафинов лист домати моркови целина телешко бульон картофи червени чушки заквасена сметана кафява захар соев сос ориз гъби цвекло тофу кромид лук фиде

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче