Необходими продукти:
- 500 г телешко месо
- 5 малки глави кромид лук
- Олио, за пържене
- 3 кисели краставички
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 кг картофи
- Телешки бульон, 1 ч.ч.
- 3 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
- Месото се измива, нарязва се на тънки ивици и се запържва в тенджера с малко мазнина на дъното.
- В съда се добавя и лукът, нарязан на тънки полумесеци.
- Ред е на доматеното пюре и ситно нарязаните кисели краставички. Всичко се разбърква и се добавя телешкият бульон.
- В тиган се изпържват картофите, обелени и нарязани на тънки пръчици. Отцеждат се и се прибавят към останалите продукти в тенджерата.
- Гозбата се овкусява с черен пипер, сол, дафинов лист и се добавя наситненият чесън.
- Ястието се оставя под капак да се позадуши на бавен огън за още 10 мин.