Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Традиционно татарско азу

Просто, вкусно и лесно за приготвяне ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 5 малки глави кромид лук
  • Олио, за пържене
  • 3 кисели краставички
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 кг картофи
  • Телешки бульон, 1 ч.ч.
  • 3 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

  1. Месото се измива, нарязва се на тънки ивици и се запържва в тенджера с малко мазнина на дъното.
  2. В съда се добавя и лукът, нарязан на тънки полумесеци.
  3. Ред е на доматеното пюре и ситно нарязаните кисели краставички. Всичко се разбърква и се добавя телешкият бульон.
  4. В тиган се изпържват картофите, обелени и нарязани на тънки пръчици. Отцеждат се и се прибавят към останалите продукти в тенджерата.
  5. Гозбата се овкусява с черен пипер, сол, дафинов лист и се добавя наситненият чесън.
  6. Ястието се оставя под капак да се позадуши на бавен огън за още 10 мин.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: чесън дафинов лист олио телешко телешки бульон картофи кисели краставички доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче