Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мармитако: Легендарната яхния с риба тон

За рецептата ще ви трябва само една тенджера и много мерак

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба тон
  • 80 мл бяло вино
  • 2 глави кромид лук
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 500 г картофи
  • 1 с.л. брашно
  • Зехтин
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 1 л рибен бульон
  • 3 люти чушки
  • 1 зелена чушка
  • 1 с.л. червен пипер
  • Магданоз, за сервиране

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Лютите чушки се нарязват на тънки лентички и се почистват от семките, след което се наситняват. Лукът се нарязва на ситно, а зелената пиперка се реже на по-едро.
  2. Филетата от риба тон се режат на едри кубчета и се овкусяват с черен пипер.
  3. Загрява се малко зехтин в дълбока тенджера и в нея се запържва лукът, докато стане прозрачен.
  4. Добавят се лютите чушки, чушката и наситненият чесън. Всичко се посолява и се запържва на умерен огън за 5 мин.
  5. Изсипва се брашното и сместа се разбърква добре. Изсипва се доматеното пюре с 1 ч.л. захар, за да се балансира киселинноста на доматите.
  6. Продуктите се разбъркват и се налива бялото вино и се изчаква то да закъкри и да се поизпари.
  7. Картофите се нарязват на едро и се слагат в тенджерата.
  8. Сипва се червеният пипер, всичко се разбърква и се налива рибният бульон. Яхнията се посолява на вкус.
  9. Най-накрая се слагат кубчетата от риба тон и гозбата се оставя да къкри до готовност на картофите.
  10. Ястието се поднася, поръсено с едро нарязан пресен магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино чесън черен пипер червен пипер магданоз бульон картофи люти чушки чушки доматено пюре риба тон кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче