Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Октопод по галисийски

Докоснете се до аромата на тази ненадмината класика

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
60’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Пипалата от 1 октопод
  • 600 г картофи
  • Сол и черен пипер
  • Червен пипер
  • Морска сол на вкус
  • Зехтин

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Ако сте купили пипалата сурови, те трябва да се сварят. Ако са замразени, първо трябва да ги размразите и тогава да ги сварите. А ето и как се прави това (важи и ако ще варите цял октопод). Кипнете вода в една тенджера и я подсолете. Пуснете пипалата за около минута, след което ги извадете от съда за още толкова време. Повторете процедурата 4-5 пъти. След като върнете месото в тенджерата, оставете го да се вари за 40 мин., изключете котлона и оставете пипалата във водата за още 10 мин.
  2. Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода.
  3. Нарежете ги на дебели шайби.
  4. Нарежете пипалата от октопод на парчета с дебелина от около сантиметър-два.
  5. Използвайте дървена чиния или дъска за сервиране. Наредете картофите и ги поръсете с малко морска сол.
  6. Върху тях подредете нарязаните пипала, полейте със зехтин и овкусете с червен и черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин морска сол черен пипер червен пипер варене тенджера картофи октопод

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче