Необходими продукти:
- Пипалата от 1 октопод
- 600 г картофи
- Сол и черен пипер
- Червен пипер
- Морска сол на вкус
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Ако сте купили пипалата сурови, те трябва да се сварят. Ако са замразени, първо трябва да ги размразите и тогава да ги сварите. А ето и как се прави това (важи и ако ще варите цял октопод). Кипнете вода в една тенджера и я подсолете. Пуснете пипалата за около минута, след което ги извадете от съда за още толкова време. Повторете процедурата 4-5 пъти. След като върнете месото в тенджерата, оставете го да се вари за 40 мин., изключете котлона и оставете пипалата във водата за още 10 мин.
- Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода.
- Нарежете ги на дебели шайби.
- Нарежете пипалата от октопод на парчета с дебелина от около сантиметър-два.
- Използвайте дървена чиния или дъска за сервиране. Наредете картофите и ги поръсете с малко морска сол.
- Върху тях подредете нарязаните пипала, полейте със зехтин и овкусете с червен и черен пипер.