Необходими продукти:
- 4 моркова
- 1 пакет с микс от зелени салати
- 1 червено цвекло
- 4 с.л. козе сирене
- 2 с.л. натрошени лешници
- Оцет
- Сол и черен пипер
- Зехтин
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Разрежете морковите на едро и ги сварете в подсолена вряща вода за 15 мин. Отцедете ги. Поставете ги в тава върху хартия за печене. Поръсете ги със зехтин, сол, черен и червен пипер. Печете ги за 15 мин. или докато хванат приятна коричка. Извадете ги да поизстинат.
- В същата тенджера сложете главата цвекло, като предварително я обелите. Варете до омекване.
- Изсипете микса от зелени салати в дълбока купа и го овкусете със зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко и оставете в хладилника за 20-30 мин.
- Нарежете цвеклото на не много големи парчета.
- Разпределете салатата от купата в по-малки купи за сервиране. Върху всяка порция разпределете от цвеклото, морковите и натрошените лешници. Поръсете с козе сирене и още малко зехтин и черен пипер.
ИЗБРАНО