Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Попска яхния с телешко

Уникално опростена рецепта за едно много ароматно ястие

От Юлиян Илиев
Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 300 г телешко месо, на кубчета
  • Пресен магданоз, наситнен
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 люта чушка
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 с.л. брашно
  • Черен пипер
  • Черен пипер на зърна
  • Олио
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 50 мл червено вино

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко нагорещено олио.
  2. Докато то се пържи, се соли и му се добавя кромид лук, нарязан на едро.
  3. След 3 мин. се сипва брашното, продуктите в тигана се разбъркват и веднага се прибавят червеното вино, малко млян черен пипер, както и гореща вода, колкото почти да покрие месото.
  4. Слагат се и черният пипер на зърна (4-5 броя) и дафиновият лист. Яхнията се вари на слаб огън, докато месото омекне.
  5. Накрая се добавя доматеното пюре, наситненият пресен лук и пресованият чесън. Изчаква се да минат 5-10 мин. и се ръси магданоз, нарязан на ситно.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер дафинов лист червено вино олио пресен лук магданоз телешко люти чушки бяло брашно доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче