Необходими продукти:
- 300 г телешко месо, на кубчета
- Пресен магданоз, наситнен
- 1 голяма глава кромид лук
- 3 стръка пресен лук
- 3 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 2 дафинови листа
- 1/2 с.л. брашно
- Черен пипер
- Черен пипер на зърна
- Олио
- 1 с.л. доматено пюре
- 50 мл червено вино
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко нагорещено олио.
- Докато то се пържи, се соли и му се добавя кромид лук, нарязан на едро.
- След 3 мин. се сипва брашното, продуктите в тигана се разбъркват и веднага се прибавят червеното вино, малко млян черен пипер, както и гореща вода, колкото почти да покрие месото.
- Слагат се и черният пипер на зърна (4-5 броя) и дафиновият лист. Яхнията се вари на слаб огън, докато месото омекне.
- Накрая се добавя доматеното пюре, наситненият пресен лук и пресованият чесън. Изчаква се да минат 5-10 мин. и се ръси магданоз, нарязан на ситно.
ИЗБРАНО