Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Люта телешка чорба с нудли

За любителите на пикантния вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 6 скилидки чесън, обелени
  • Джинджифил на прах
  • 1 люта чушка
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 л вода
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. барбекю сос
  • 4 яйца, сварени
  • Сусамово семе
  • 1 лайм, на резени
  • Нудъли, на око
  • Листа от кориандър, наситнени
  • 2-3 стръка пресен лук, наситнени

адсф

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата и ги оставете да изстинат под течаща чешмяна вода.

Загрейте една дълбока тенджера на умерен огън.

В купа смесете нарязаното на малки парчета телешко месо с малко черен пипер и сол и овкусете със зехтин на око. Разбъркайте всичко добре и пресипете съдържанието на купата в тенджерата.

Когато месото се позапържи добре от всички страни, добавете наситнените кромид лук и чесън, 1 ч.л. джинджифил, нарязаната на ситно люта чушка и запържете всичко за още 2-3 мин.

Време е за доматеното пюре. Разбъркайте го добре с останалите продукти и добавете водата и соевия сос.

Намалете огъня до слаба степен, покрийте тенджерата с капак и оставете гозбата да къкри за около 2 часа и половина.

Изключете котлона и добавете червения пипер и барбекю соса.

Накиснете нудлите в гореща вода за 5 мин. и ги отцедете.

Прехвърлете ги на равни порции в чиниите, в които ще сервирате ястието.

Налейте по 1-2 черпака от телешката чорба във всяка чиния. Обелете яйцата и срежете всяко на две половини. Сложете по две половини на порция.

Овкусете с листа от кориандър и поръсете със сусамовите семена и наситнения пресен лук. Поднесете с резени лайм.

Дайте оценка:

Тагове: телешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче