Необходими продукти:
- 500 г телешко месо
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
- 1 глава кромид лук
- 6 скилидки чесън, обелени
- Джинджифил на прах
- 1 люта чушка
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 л вода
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. барбекю сос
- 4 яйца, сварени
- Сусамово семе
- 1 лайм, на резени
- Нудъли, на око
- Листа от кориандър, наситнени
- 2-3 стръка пресен лук, наситнени
адсф
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата и ги оставете да изстинат под течаща чешмяна вода.
Загрейте една дълбока тенджера на умерен огън.
В купа смесете нарязаното на малки парчета телешко месо с малко черен пипер и сол и овкусете със зехтин на око. Разбъркайте всичко добре и пресипете съдържанието на купата в тенджерата.
Когато месото се позапържи добре от всички страни, добавете наситнените кромид лук и чесън, 1 ч.л. джинджифил, нарязаната на ситно люта чушка и запържете всичко за още 2-3 мин.
Време е за доматеното пюре. Разбъркайте го добре с останалите продукти и добавете водата и соевия сос.
Намалете огъня до слаба степен, покрийте тенджерата с капак и оставете гозбата да къкри за около 2 часа и половина.
Изключете котлона и добавете червения пипер и барбекю соса.
Накиснете нудлите в гореща вода за 5 мин. и ги отцедете.
Прехвърлете ги на равни порции в чиниите, в които ще сервирате ястието.
Налейте по 1-2 черпака от телешката чорба във всяка чиния. Обелете яйцата и срежете всяко на две половини. Сложете по две половини на порция.
Овкусете с листа от кориандър и поръсете със сусамовите семена и наситнения пресен лук. Поднесете с резени лайм.