Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 1 скилидка чесън, нарязана на филийки
- 2 с.л. зехтин или олио
- 300 г телешко месо, нарязано на по-малки парчета
- 1 жълта или червена чушка, нарязана на ивици
- 400 г консервирани домати на кубчета
- Стрък пресен розмарин, накълцан
- Половин шепа маслини без костилки
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера запържете до златисто лука и чесъна в мазнината.
- Сложете телешкото, чушката, доматите и розмарина. Разбъркайте и оставете да заври. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Оставете яхнията да се вари 15 мин., докато месото се сготви. Ако е необходимо, по някое време налейте малко вода.
- Накрая сложете маслините и сервирайте с пухкаво картофено пюре.
ИЗБРАНО