Необходими продукти:
- 1 кг домати
- 2 червени чушки
- Щипка захар
- Сол и черен пипер
- 6 скилидки чесън
- 2-3 моркова
- 100 мл готварска сметана
- 50 мл зехтин
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 глави червен лук
- 2 стръкчета целина, само стъблата
- 2 люти чушки
- 100 мл червено вино
- 1.5 л телешки бульон
- Млян кимион
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Лукът, целината и морковите се нарязват на едро и се запържват в зехтина в добре загрят дълбок тиган или в тенджера и след 4 мин. към тях се добавят нарязаните домати.
- Чушките се изпичат цели на грил тиган или на скара, за да хванат коричка. Слагат се в тенджера с капак, за да се задушат и се обелват. Нарязват се и се добавят към останалите продукти в тигана.
- След 5 мин. в съда се добавят наситненият магданоз, наситненият чесън, черният пипер на вкус, кимионът и доматеното пюре и всичко се оставя за 2-3 мин., като от време на време се разбърква.
- Изливат се виното и бульонът, след което супата трябва да поври 10 мин.
- Прехвърля се в блендер и се миксира до получаване на еднородна смес. Добавя се готварската сметана и блендерът се включва за още малко. Ястието се сервира горещо с препечен хляб.