2 шепи коприва
2 шепи спанак
2 стръкчета розмарин
2 стръка пресен чесън
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. мед
1 с.л. сол
600 г пълнозърнесто (лимецово) брашно
200 г сурови тиквени семки
50 мл зехтин
Задушаваме копривата и спанака под капак за 5 минути, пюрираме. Замесваме меко тесто с 300 мл от пюрето, накълцания розмарин и чесън, сол, мед, брашно и угасената в оцет сода.
Разделяме тестото на 8 парчета с намазнени ръце, оформяме и овалваме всяка питка в тиквени семки. Печем в подмазана тава на 180 градуса за 30 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО