Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти за 8 питки:

2 шепи коприва
2 шепи спанак
2 стръкчета розмарин
2 стръка пресен чесън
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. мед
1 с.л. сол
600 г пълнозърнесто (лимецово) брашно
200 г сурови тиквени семки
50 мл зехтин


Задушаваме копривата и спанака под капак за 5 минути, пюрираме. Замесваме меко тесто с 300 мл от пюрето, накълцания розмарин и чесън, сол, мед, брашно и угасената в оцет сода.

Разделяме тестото на 8 парчета с намазнени ръце, оформяме и овалваме всяка питка в тиквени семки. Печем в подмазана тава на 180 градуса за 30 минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче