1 1/2 ч.елда
1 тарелка пил. месо от бут
200 гр. мариновани гъби
1 гл. лук
2 тел.бульона
200 гр. кашкавал
200 гр.сметана
сол
черен пипер
червен пипер
къри
Елдата се сварява в съотношение 1:3. Слага се на дъното на огнеупорна тава. Пилешкото месо заедно с подправките, лука и гъбите се опържват почти до готовност. /около 25 минути/. Задушете с добавяне на вода и тел.бульон, за да се получи повече сос. Съдържанието на тигана се прехвърлят върху елдата в тавичката. Отгоре се залива с разбита заквасена сметана, след което се настъргва кашкавала. Пече се за около 20 минути на 200 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО