Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушено свинско със сливи

Възползвайте се от тези вкусни сезонни плодове

25’ Подготовка
120’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Около 1,6 кг свинска плешка
  • 5 супени лъжици бяло вино
  • 5 супени лъжици светъл соев сос, 1 супена лъжица тъмен
  • Парче пресен корен джинджифил с размер на палеца ви
  • 5 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка, почистена от семките и нарязана на ситно
  • 2 супени лъжици олио
  • връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 бр. звездовиден анасон
  • 1 ½ чаена лъжичка "5 подправки" (ще я откриете в здравословните магазини)
  • 1 пръчка канела
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 500 мл пилешки бульон
  • 6 зрели сливи, разполовени и обезкостени

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете свинското месо на големи парчета. Поставете в купа или торбичка за храна и добавете виното, соевите сосове, половината джинджифил, половината чесън и половината лют червен пипер. Мариновайте поне за 1 час или до 24 часа.
  2. Загрейте фурната до 160 градуса, след това загрейте олиото в голяма йена с капак.
  3. Сложете половината пресен лук, останалия джинджифил и чесън, звездния анасон, петте подправки на прах и канелата. Запържете леко, докато зеленчуците омекнат.
  4. Поръсете захарта, увеличете котлона, след това извадете свинското от маринатата и го разбъркайте в лучената смес за около 3 минути, докато месото се запечата, но не покафенее.
  5. Налейте маринатата, доматеното пюре и бульона, разбъркайте, покрийте и след това задушете във фурната за 2 часа.
  6. След като изтече първият час, добавете сливите в тигана. Махнете капака и продължете готвенето без капак. Месото трябва да е напълно крехко и златистокафяво.
  7. Отстранете с лъжица излишната мазнина от повърхността, след което внимателно загребете месото и сливите от тавата с решетъчна лъжица.
  8. Увеличете котлона и варете соса за 5-10 минути, докато се редуцира и стане леко сиропиран. Върнете всичко в тигана, внимателно го затоплете, след което разпръснете останалата част от пресния лук отгоре и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино чесън олио пресен лук слива свинско пилешки бульон бяла захар люти чушки канела джинджифил соев сос доматено пюре анасон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче