Необходими съставки:
- 6 продълговати червени люти чушки
- Черен пипер на зърна
- 2 и 1/2 ч.ч. ябълков оцет
- 1 ч.л. морска сол
- 1 ч.ч. кафява захар
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В лютите чушки се правят надлъжни разрези на няколко места и те се поставят в стъклена бутилка.
- Добавят се зърна черен пипер.
- В малка тенджера на умерен огън се загряват оцетът, солта и захарта. Когато течността заври, се прелива в бутилката, като се оставят 3-4 см. въздух от върха на шишето.
- Завийте капачката и оставете маринованият оцет да изстине, след което го съхранявайте в хладилника.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО