Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За по-вкусни салати: Лютиво-сладък оцет

С него можете да овкусявате и други ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
30’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими съставки:

  • 6 продълговати червени люти чушки
  • Черен пипер на зърна
  • 2 и 1/2 ч.ч. ябълков оцет
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 ч.ч. кафява захар

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В лютите чушки се правят надлъжни разрези на няколко места и те се поставят в стъклена бутилка.
  2. Добавят се зърна черен пипер.
  3. В малка тенджера на умерен огън се загряват оцетът, солта и захарта. Когато течността заври, се прелива в бутилката, като се оставят 3-4 см. въздух от върха на шишето.
  4. Завийте капачката и оставете маринованият оцет да изстине, след което го съхранявайте в хладилника.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол варене салата тенджера ябълков оцет люти чушки кафява захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче