за тестото:
500 гр. брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. зехтин
1 п. суха мая или 1/2 кубче прясна
топла вода
плънка:
3 с.л. зехтин
2 стръка праз лук
1/2 кг пресни гъби
3 скилидки чесън
200 мл заквасена сметана
100 гр. кашкавал
Замесва се не много меко тесто и се оставя настрана, завито със свежо фолио. През това време правим плънката. В по дълбок съд сипваме зехтина, слагаме нарязания праз лук, ситно нарязаните гъби, ситно нарязаните скилидки чесън и задушаваме докато се изпари водичката им, посоляваме. Отнемаме от котлона и след като се охлади, прибавяме сметаната и настъргания кашкавал. Разделяме тестото на четери топки, всяка топка разточваме на елипса,слагаме от плънката и оформяме цървулче. Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна. След като ги извадим с четчица намазваме с зехтин тестената част на цървулчето.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.