В тенджерка с дебело дъно сложете маслото, захарта и жълтъците. Поставете на котлона (умерена температура) и започнете да бъркате. Щом сместта започне да ври, махнете от огъня и прибавете последователно какаото, натрошените на дребно бисквити, половината количество орехи, накълцани на едро, нарязаните на ситно смокини от сладко и портокаловата кора. След прибавянето на всеки продукт разбърквайте добре до хомогенност. По желание можете да добавите и малко ром за вкус. На финала трябва да получите доста гъста, леко лепкава смес. В ринг за торта нанесете цялото количество и загладете добре с помощта на лъжица (ползвайте обратната страна). В дълбока купа разбийте с миксер цялото количество сладкарска сметана (трябва да е предварително добре охладена, за да се разбие на пухкава плътна пяна). Добре е да използвате едно пакетче стабилизатор (фиксатор) за сметана, за да получите перфектна консистенция). В друг съд изсипете прясното мляко и шоколадовия крем на прах. Разбъркайте внимателно (двете съставки да се смесят) и разбийте с миксер до получаване на гъст крем. Към него добавете течния шоколад и размекнатото масло и отново разбийте за кратко. Прибавете и няколко лъжици от разбитата сметана. Така получения крем изсипете върху първия пласт и заравнете внимателно. Отгоре поръсете обилно с натрошените бисквити и орехите. Върху тях изсипете останалото количество разбита сметана. наръсите). Оставете в хладилника да стегне. Украсата може да бъде като показаната на снимката или може да поръсите какао или настърган шоколад .
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност