250 гр масло или маргарин
3-4 с.л. какао
100 гр захар
Пълнеж:
4 яйца
150 гр захар
100 мл заквасена сметана или кисело мляко
500 гр извара
ванилия
2 с.л. брашно
Брашното, захарта, какаото и маслото се претриват (най-добре с ръце) да станат на трохи. Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пяна, добавя се изварата, заквасената сметана, ванилията и брашното.
В разкопчаваща се форма, намазана леко с масло, се изсипват половината от какаовите трохи, отгоре се излива яйчено-изварената смес, заравнява се и отгоре равномерно се посипва с останалите трохи.
Сладкишът се пече при температура 180 градуса за 40-50 минути, като се поставя в загрята фурна. Оставя се да се охлади напълно и тогава се разрязва.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО