500 г гъби
5 шепи коприва
2 глави лук
2 зелени ябълки
2 корена пащърнак
1 глава чесън
250 г елда
10 с.л. зехтин (шарлан)
3 дафинови листа
3 л вода
сол
черен пипер
лимон на вкус
Слагаме в студената вода нарязаната и попарена коприва, елдата, нарязаните гъби, лук и чесън, настърганите ябълки и пащърнак, дафиновия лист.
Варим 20 минути, добавяме мазнината, подправяме супата със сол, пипер и лимон, разбъркваме и сервираме.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО