Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 15 минути: Невероятни кюфтета от зеле

Зеленчуков разкош за малки и големи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Една зелка, около 500 г
  • 1/2 ч.ч. грис
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 с.л. доматено пюре
  • Сол, на вкус
  • Микс подправки (кориандър, целина, босилек, копър и магданоз на прах, сминдух, джоджен и чубрица)
  • Олио, за пържене

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Грисът се залива с малко вода, около 1/2 ч.ч.
  2. Зелето се настъргва на голямата решетка на рендето.
  3. Лукът се реже на ситно.
  4. Чесънът се минава през пресичка.
  5. Подготвя се сместа от подправки. В купа се сипват на око млян кориандър, целина, босилек, копър и магданоз на прах, сминдух, джоджен и чубрица. Разбъркват се добре с вилица.
  6. В голяма купа се смесват зелето, грисът, лукът, чесънът и всичко се поръсва със сместа от подправки. Соли се на вкус. Добавят се майонезата и доматеното пюре.
  7. Сместа се разбърква старателно с лъжица, за да се получи лепкаво тесто. Ако то стане прекалено рядко, трябва да се добавят 1-2 лъжици брашно.
  8. Оформят се кюфтета с еднакъв размер и се пържат в достатъчно количество силно загрято олио.

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър чубрица сминдух олио зеле магданоз копър целина джоджен майонеза доматено пюре босилек грис кромид лук