Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С тези 4 съставки ще приготвите картофени кюфтета като професионалисти

Заедно със съветите на световноизвестен кулинар


Картофите са любими на всички не само заради страхотния им вкус, но и заради това, че могат да се комбинират с неизброимо количество продукти и ястия.

Сред най-предпочитаните рецепти си остават картофените кюфтета, които приготвени по напътствията на един от големите световноизвестни готвачи Ален Дюкас, крайният резултат може ще бъде истински зашеметяващ.

За целта ще са ви необходими само четири прости съставки - картофи, яйца, сметана и брашно. Нека видим и какви са точните им количества:

  • 3 големи картофа
  • 60 г брашно
  • 3 яйца
  • 100 г сметана за готвене
  • 3 белтъка
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер

Снимка: iStock by Getty Images

Започнете с измиването и изчеткването на картофите. Сложете ги да се варят цели в подсолена вода, без да ги белите. Гответе ги, докато омекнат, след което ги извадете и оставете да изстинат.

Обелете и намачкайте картофите с вилица. Сложете ги в купа.

При тях сипете брашното и разбъркайте, докато се смесят. Сипете сметаната, трите яйца и разбийте с бъркалка сместа енергично, за да не останат бучки.

Внимателно прибавете на няколко пъти разбитите на сняг белтъци и разбърквайте с шпатула, за да не изкарате въздуха от тях. Използвайте кръгови движения, като загребвате смес от дъното на купата. Подправете с щипка сол и малко черен пипер.

Загрейте зехтин в тиган с незалепващо покритие на слаб огън. Разпределете със супена лъжица количество, необходимо за не дебели кюфтета и запечете за 2-3 минути от всяка страна.

Поднесете готовите картофени кюфтета с прясна зелена салата за чудесен завършек на ястието.

Дайте оценка:

Тагове: картофи готварска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче