Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рахат локум от ягоди

Да се подсладим със стил

5’ Подготовка
6’ Време за готвене
1 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г ягоди
  • 15 г желатин
  • 150 г пудра захар
  • 1/2 лимон

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Ягодите се почистват от дръжките и се пасират в блендер с 1-2 с.л. пурда захар. Могат да се използват и замразени ягоди.
  2. В блендера се поставя бързоразтворим желатин и се оставя да бухне.
  3. След това се добавят още 120 г пудра захар и сокът от половин лимон. Блендерът се пуска отново и готовата смес се прехвърля в тенджерка на бавен огън и се изчаква желатинът напълно да се разтвори, но не трябва да се стига до завиране и кипене.
  4. Съдът се сваля от котлона и се оставя всичко да изстине напълно.
  5. Локумената смес се разбърква с помощта на миксер, дкоато побелее и се сгъсти. Прехвърля се в подходяща формичка, например такава за кекс, с поставена в нея хартия за печене и локумът се оставя за 5-6 часа, за да изстине и стегне.
  6. Накрая се вади от формата, поръсва се с пудра захар и се нарязва на кубчета.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди варене пудра захар локум лимонов сок желатин блендер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче