Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шаурма с кладница, боб и наденички

Вкусно изкушение за малки и големи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 80 г кладници
  • 1 червена чушка камба
  • 1 зелена чушка камба
  • 1 сурова телешка наденичка
  • 1/2 домат
  • 1 малка глава лук
  • 50 г боб от консерва
  • 3 ч.л. салца (наситнени домати с магданоз, зехтин и подправки)
  • 1/2 с.л. олио
  • 2 ч.л. терияки
  • Питкa лаваш
  • Сол

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Наденичката се изпича на скара и се нарязва на едро.
  2. Камбите, лукът и гъбите се нарязват и се запържват на загрят тиган с малко олио. Посоляват се и се овкусяват със сос "Терияки".
  3. Добавят се отцеденият и измит боб, наденицата, както и салцата.
  4. Всичко се разбърква и готовата плънка се разпределя в лаваша. Отгоре се слагат резени домат и колелца кромид лук. Питкaтa се завива и се запича на скара или грил тиган от всички страни до получаването на златист цвят.

 

Дайте оценка:

Тагове: олио домати телешко наденица пържене тиган чушки камби червен боб гъби кромид лук келтска сол лаваш гриловане кладница терияки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче