Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ципура с булгур и цитрусов дресинг

Сполучлива и много ароматна комбинация, в която ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 ципури
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 с.л. мед
  • 1/2 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лайм
  • 150 г булгур
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 тиквичка
  • 1 чушка
  • 1 морков
  • Магданоз

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Булгурът се сварява според указанията на опаковката и се отцежда.
  2. Лукът, морковът, чушката и червеният лук се нарязват на кубчета и се запържват с малко зехтин. Прибавя се и една наситнена скилидка чесън.
  3. Към зеленчуците се изсипва свареният булгур и се запържва до златисто. Гарнитурата се овкусява със соевия сос, наситнения магданоз и всичко се разбърква добре.
  4. Двете изчистени ципури се слагат върху хартия за печене, намазана с малко краве масло, поливат се с малко зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност.
  5. В купа се смесват медът, нарязаната на дребно люта чушка, малко соев сос, сокът от лайм и наситнен чесън. 3-4 мин. преди да е готова рибата, тя се намазва с този дресинг, който се оставя да се карамелизира и ципурите се вадят от фурната.
  6. Сервират се върху канапе от гарнитурата от булгур и зеленчуци.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън черен пипер червен лук магданоз ципура печене тава люти чушки чушки тиквички мед лайм булгур

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче