Необходими продукти:
- 2 ципури
- 1 с.л. краве масло
- 1 ч.л. соев сос
- 1 с.л. зехтин
- 4 с.л. мед
- 1/2 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 1 лайм
- 150 г булгур
- 1/2 глава червен лук
- 1 тиквичка
- 1 чушка
- 1 морков
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Булгурът се сварява според указанията на опаковката и се отцежда.
- Лукът, морковът, чушката и червеният лук се нарязват на кубчета и се запържват с малко зехтин. Прибавя се и една наситнена скилидка чесън.
- Към зеленчуците се изсипва свареният булгур и се запържва до златисто. Гарнитурата се овкусява със соевия сос, наситнения магданоз и всичко се разбърква добре.
- Двете изчистени ципури се слагат върху хартия за печене, намазана с малко краве масло, поливат се с малко зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност.
- В купа се смесват медът, нарязаната на дребно люта чушка, малко соев сос, сокът от лайм и наситнен чесън. 3-4 мин. преди да е готова рибата, тя се намазва с този дресинг, който се оставя да се карамелизира и ципурите се вадят от фурната.
- Сервират се върху канапе от гарнитурата от булгур и зеленчуци.