Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържени филийки по френски

По класическа рецепта

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филии бял или някакъв вид сладък хляб
  • 2 яйца
  • 120 мл прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • ½ ч.л. канела (по желание)
  • щипка сол
  • Масло за пържене
  • За сервиране: пудра захар, пресни плодове, кленов сироп или мед

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока купа разбийте яйцата заедно с млякото, захарта, ванилията, канелата и солта, докато получите еднородна смес.
  2. Поставете голям тиган на среден огън и сложете бучка масло, за да се разтопи равномерно.
  3. Вземете всяка филия хляб и я потопете в яйчената смес от двете страни, така че да се напои добре, но без да се разпада.
  4. Поставете потопените филии в загретия тиган и ги изпържете по 2-3 минути от всяка страна, докато добият апетитен златист цвят и леко хрупкава повърхност.
  5. Извадете готовите филии върху чиния, поръсете ги с пудра захар и ги поднесете с плодове, кленов сироп или мед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пържене тиган яйца бяла захар ванилия прясно мляко канела хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче