Необходими продукти:
- 4 филии бял или някакъв вид сладък хляб
- 2 яйца
- 120 мл прясно мляко
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
- ½ ч.л. канела (по желание)
- щипка сол
- Масло за пържене
- За сервиране: пудра захар, пресни плодове, кленов сироп или мед
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа разбийте яйцата заедно с млякото, захарта, ванилията, канелата и солта, докато получите еднородна смес.
- Поставете голям тиган на среден огън и сложете бучка масло, за да се разтопи равномерно.
- Вземете всяка филия хляб и я потопете в яйчената смес от двете страни, така че да се напои добре, но без да се разпада.
- Поставете потопените филии в загретия тиган и ги изпържете по 2-3 минути от всяка страна, докато добият апетитен златист цвят и леко хрупкава повърхност.
- Извадете готовите филии върху чиния, поръсете ги с пудра захар и ги поднесете с плодове, кленов сироп или мед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО