Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечени патладжани със сирене и моцарела

Могат да се хапват както топли, така и студени

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 500 г настъргана моцарела
  • 80 г краве сирене
  • 4 домата
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • Копър и магданоз

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 200 градуса.
  2. Патладжаните се измиват и се разрязват надлъжно на "филийки".
  3. Върху всяка от тях се поставят резените от един домат и се натрошава краве сиренето.
  4. Патладжаните се нареждат в тава върху хартия за печене. Върху тях се поръсва равномерно настърганата моцарела. Овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се със зехтин.
  5. Пекат се за 20 мин.
  6. При сервиране се поръсват с нарязани на ситно копър и магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер домати магданоз копър печене тава краве сирене патладжан моцарела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче