Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тажин с нахут и зеленчуци

Пикантно изкушение за нула време

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г нахут от консерва
  • 400 г домати от консерва
  • Зехтин
  • 1 патладжан
  • 1 червена чушка
  • 1 с.л. хариса
  • 1 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 корен джинджифил
  • 1 пръчица канела
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. доматено пюре
  • Наситнен пресен магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. В добре загрят тиган с дебело дъно в малко зехтин за 5 мин. се запържва патладжанът, нарязан на кубчета.
  2. Добавят се наситнените лук и чушка.
  3. След още 5 мин. в съда се изсипват пастата от люти чушки (хариса), обеленият и настърган джинджифил, чесънът на едро и всичко се оставя да се задуши за 3 мин.
  4. Прибавят се канелата, захарта, доматеното пюре и ястието се разбърква.
  5. Наливат се бульонът, доматите от консерва, отцеденият от течноста нахут, изчаква се течността да заври и тажинът се оставя да къкри 15 мин.
  6. Ястието се посолява и се овкусява с наситнен магданоз. Сервира се с гарнитура от кускус или ориз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен лук домати магданоз пържене тиган червени чушки кафява захар канела джинджифил патладжан доматено пюре нахут зеленчуков бульон задушаване хариса тажин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче