Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от тиквички на скара

Гостите ще си оближат пръстите

2’ Подготовка
15’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 тиквички
  • сокът от един лимон
  • кората от същия лимон, настъргана
  • 5 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • листата от половин връзка босилек
  • листата от връзка мента

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и подсушете внимателно тиквичките.
  2. С белачка нарежете тиквичките на тънки лентички.
  3. Поставете резените тиквички заедно с 2 с.л. зехтин в дълбока купа.
  4. Загрейте един тиган на силен огън. Добавете парчето тиквичките на малки порции и ги запържете от двете страни.
  5. Докато се сотират, пригответе дресинга. В друга купа настържете кората от лимона. Внимавайте да използвате само жълтата част, защото иначе салатата ще стане горчива.
  6. Добавете лимоновия сок и 3 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.
  7. Добавете сол и черен пипер.
  8. Накъсайте листата от босилек с ръце. Добавете ги в купата. По-малките листа сложете цели, но преди това леко ги стрийте, за да пуснат аромата си.
  9. Добавете резените тиквички и разбъркайте.
  10. Оставете тиквичките да престоят в салатата поне 20 минути преди сервиране, за да позволите на всички аромати на съставките да се смесят добре.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер лимон тиквички прясна мента пресен босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче