1,5 ч.ч.захар
1/2 лимон
150 г едро смлени орехи
100 г стафиди
100 мл разтопено масло
Първо приготвяме захарния сироп с една чаена чаша вода (трябва да е по гъст). Добавяме сока на лимона и оставяме да се охлади. Мажем първата кора с масло, слагаме орехи и стафиди. Навиваме стегнато. Връщаме навитата кора в началото на другите кори. Мажем следващата и слагаме пак орехи и стафиди. Навиваме втората кора заедно с първата.Така правим с четири кори едно руло. Местим го настрани и продължаваме със следващите четири кори. Излизат три рула, които режем на шест малки рулца. Обръщаме ги в намазнена тава с разрезите нагоре. Печем до готовност. Вадим от фурната и заливаме със сиропа. Повтаряме заливането, докато баклавичките поемат изцяло сиропа.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО