2-3 стръка пресен лук
1 к.ч. чашка (85 г) ориз
1 к.ч. (65 мл) олио
1-2 жълтъка
3 с.л. (10 г) брашно
1 к.ч. (80 г) кисело мляко
черен пипер
червен пипер
кимион
сол
В олиото се запържва нарязаният лук. Прибавят се ситно нарязаният лапад и оризът, като се долива вода, колкото да покрие лапада и се оставя да поври, докато омекне лападът и се свари оризът.
Добавя се разбитото с малко вода брашно и ври още 5 минути. Към получената каша се прибавят подправките. Отделно се разбиват жълтъците с киселото мляко и сместа бавно се добавя към останалата част. След 5 минути ястието е готово.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО