Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 ч.ч. ориз;
4 яйца;
250 гр. сирене;
олио;
лозови листа;
гюзум;
копър;
черен пипер и сол на вкус



Измиваме ориза и го слагаме да се запържи в малко олио. Когато ориза стане прозрачен добавяме една чаена чаша вода и оставяме да се задуши. Отново добавяме чаша вода и подправките. След като водата изври спираме котлона и добавяме яйцата като бъркаме постоянно. Добавяме сиренето, разбъркваме и оставяме малко да изстине. Взимаме една чаена лъжичка от сместа, слагаме я в единия край на листа и завиваме сармичката. Подреждаме плътно в тенджера, като накрая слагаме чиния с която да притиснем сърмите. Зливаме с вода един пръст над сармите ги слагаме на котлона. Варят се около 15-20 минути след като заврят.

Дайте оценка:

Тагове: олио копър яйца сирене ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче