2 ч.ч. ориз;
4 яйца;
250 гр. сирене;
олио;
лозови листа;
гюзум;
копър;
черен пипер и сол на вкус
Измиваме ориза и го слагаме да се запържи в малко олио. Когато ориза стане прозрачен добавяме една чаена чаша вода и оставяме да се задуши. Отново добавяме чаша вода и подправките. След като водата изври спираме котлона и добавяме яйцата като бъркаме постоянно. Добавяме сиренето, разбъркваме и оставяме малко да изстине. Взимаме една чаена лъжичка от сместа, слагаме я в единия край на листа и завиваме сармичката. Подреждаме плътно в тенджера, като накрая слагаме чиния с която да притиснем сърмите. Зливаме с вода един пръст над сармите ги слагаме на котлона. Варят се около 15-20 минути след като заврят.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО