Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брускети с кебапчета

Скемпла, но много вкусна рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб
  • 1 домат
  • 4-5 листа маруля
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 тарелка сурови кебапчета
  • Зехтин
  • Ябълков оцет
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз, наситнен
  • 2 мариновани пукани люти чушлета

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Кебапчетата се изпичат на скара или на фурна до готовност.
  2. Фурната се поддържа загряна на 220 градуса.
  3. Филийките се разрязват на половинки и се поливат с малко зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер и се изпичат до желаната степен на хрупкавост.
  4. Сервират се в чиния и отгоре им се нареждат кебапчетата.
  5. Прави се гарнитура от от нарязания на полумесеци домат, листата от маруля, лютите чушки и червения лук, нарязан на едро. Гарнитурата се овкусява със сол, черен пипер, малко зехтин и няколко капки оцет.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер маруля червен лук домати кайма смес пържене кебапчета салата тиган чиния купа брускети

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче