За някои хора готвенето е истинска форма на изкуство. То не е просто начин да приготвим храна, а възможност да създадем момент, който носи удоволствие и вдъхновение. Когато целта е да постигнем най-добрия вкус, не е досадно да изберем по-дългия и по-прецизния подход. Ако искате перфектната наденица - с апетитна коричка отвън и сочна отвътре - няма бързи решения. Единственият начин е да я сготвите два пъти. (Повярвайте, това е кулинарен трик, който ще ви се иска да сте знаели по-рано.)
Често първата реакция е да сложите наденичките директно в нагорещен тиган, но готвенето на висока температура от самото начало е често срещана грешка, която ще доведе до недоопечената вътрешност на месото. Затова е по-добре първо да ги сварите, за да сте сигурни, че се приготвят равномерно, а след това да ги запечете, за да добият допълнителен вкус и текстура.
Краткото запържване след варене прави огромна разлика във финалния резултат. И докато има продукти, които губят от качествата си при този метод, надениците не са сред тях. Варенето за около 10 минути гарантира, че месото ще бъде добре сготвено, като същевременно ще остане сочно и крехко. Когато се приготвят във вода, мазнината, която носи толкова от вкуса, остава в самата наденица, вместо да се стопи и да изтече в тигана.
След като са сварени, наденичките вече са готови за консумация, но сочността е само половината от целта. За онова удовлетворяващо усещане при отхапването, което предусеща сочността, е нужно кратко запичане на силен огън. В добре загрят тиган ще са достатъчни около минута, за да придобият наденичките златистокафяв цвят. Така не само се постига по-добра текстура, но месото развива наситен, карамелизиран вкус, който прави всяка хапка наистина специална.